Aisthesis: Rick van Strien

gearchiveerde activiteit
Aisthesis: Rick van Strien

Aisthesis: Rick van Strien

bekeken
841 841 mensen bekeken dit.

Welke kleurennuance roept een bepaalde betekenis van emotie op, waarom reageren we op een bepaalde kleur zoals we doen? Waardoor heeft kleur een zo’n sterke werking op onze gevoelswereld? De complexiteit van emotie teruggebracht naar de essentie. Kleur is verbazingwekkend. Niet weg te denken. We realiseren het onszelf nauwelijks maar kleur heeft grote invloed op onze emotionele en cognitieve geestdrift.

We worden heel ons leven geconfronteerd met de ervaring van kleur bewust en onbewust. Kleur is de connectie met wie wij zijn in de kern. De ervaring van kleur is verweven met onze emotionele en cognitieve geest, dit heeft een enorme invloed op het denken en daardoor op het gedrag. Samenzijn met Kleur is een langlopend project, gericht op zingeving omrent de ervaring van emoties. Gekoppeld aan een specifieke ervaring van kleur als universele taal. Het project ‘Aisthesis’ is hiervan een onderdeel.

Aisthesis: is één nieuwe schilderijenreeks (en boek) waarin Rick opzoek ga naar de subjectieve emotionele geestdrift. Het werk bevraagd onze emoties en de positionering tegenover deze emoties. De zoektocht naar het bespreekbaar maken van onze emotionele beleefwereld doormiddel van kleur, vanuit een individuele gewaarwording van een kleurnuance. Teruggebracht tot de essentie in een kleurervaring.

Website Rick van Strien

Openingstijden:
Zaterdag 29 juli van 10.00 tot 18.00 uur
Zondag 30 juli van 10.00 tot 18.00 uur
Vernissage: Zaterdag 29 juli om 14.00 uur

 

datum en tijd

29-07-2023 ; 10:00 tot
30-07-2023 ; 18:00
 

in:

De Kruisruimte
 

type activiteit

 

soort activiteit

informeer je vrienden