Raakvlak

gearchiveerde activiteit
Raakvlak

Raakvlak

bekeken Raakvlak
873 873 mensen bekeken dit.

Het kunstenaarscollectief “Raakvlak” is voortgekomen uit KEK-040. De vijf kunstenaars – Lennie van Zwam, Marijke van Seters, Petra van den Bos, Margriet Janssen en Ameli Viaux Trillat – werken ieder op een zeer eigen wijze, maar vinden voldoende raakvlakken om hun werk gezamenlijk tentoon te stellen. Raakvlak en verschil worden zichtbaar in de thema’s die hen bezighouden: de grote en kleinere wereld om hen heen, de menselijke aard en de natuur in veel facetten worden verbeeld in verschillende disciplines, nl. schilderen en tekenen, collage, keramiek, mixed media. Wij nodigen je van harte uit om deze interessante expositie te komen bekijken.


previous arrow
next arrow
Slider

openingstijden
vrijdag 28 mei: 17 – 20 uur
zaterdag 29 mei: 11 – 17 uur
zondag 30 mei: 11 – 17 uur
Entree: gratis

previous arrow
next arrow
Slider

Lennie van Zwam
Onderwerpen die regelmatig terugkomen zijn steden, mensen, een poort, een huis. Hiermee maakt ze een fantasiewereld in verf, kleurpotlood, potlood, stift.
www.lennievanzwam.nl

Marijke van Seters
De in Eindhoven wonende kunstenaar Marijke van Seters werkt volgens een zorgvuldig proces, waarbij het beeld opgebouwd wordt uit een veelvoud van lagen. Werkend vanuit een groot fotoarchief zijn haar schilderijen en tekeningen studies van licht in de natuur. Dit leidt tot schilderijen die abstract kunnen lijken, maar altijd een gevoel van herkenning oproepen bij de toeschouwer.
www.marijkevanseters.nl

Petra van den Bos
Haar keramisch werk kenmerkt zich door stevige vormen, vaak veranderd vanuit de ronde draaivorm. De beschildering in aardse kleuren van de glazuurhuid vormt daarmee een eenheid. Waar klei is, is vuur. Het stookproces in een zoutoven ligt haar na aan het hart.
www.petravandenbos.blogspot.com

Margriet Janssen
Margriet laat zich vooral inspireren door de natuur en het gedrag van mensen. Ze zoekt naar de kracht en de schoonheid van kwetsbaarheid.
www.margrietjanssen.nl

Ameli Viaux Trillat
Haar kunstwerken zijn een mix van roots, herinneringen, gevoelens en gebeurtenissen die uit de drang om ze te verbeelden ontstaan. Het is haar persoonlijke manier om de werkelijkheid te ontvangen en die voor de buitenwereld te transformeren in een zichtbare vorm als kunstobject.
ameliviauxtrillat.exto.nl

 

datum en tijd

28-05-2021 ; 17:00 tot
30-05-2021 ; 17:00
 

type activiteit

 

soort activiteit

informeer je vrienden