ACHTERLAND

gearchiveerde activiteit
ACHTERLAND

ACHTERLAND

bekeken
2345 2345 mensen bekeken dit.

met ZUIVER. en Danielle Lemaire

Schrijfster Linda Köke schreef over dit project en expositie. Bekijk

openingstijden
zaterdag 21 augustus; van 12:00 tot 17:00 uur
feestelijke opening van 12:00 tot 14:00 uur.
zondag 22 augustus; van 12:00 tot 17:00 uur

Voor de werkperiode met aansluitende expositie in de Kruisruimte is de ligging van de Kruisruimte – in het stadsdeel Tongelre, ook wel “het Van Gogh landschap”, het uitgangspunt.
Gelegen in de buitenwijk, aan de rand van de stad: het ACHTERLAND. Een periferie. Datgene wat niet het centrum is, maar zich daar wel onontkoombaar toe verhoudt.
Van hieruit zullen zeven kunstenaars, uit verschillende windrichtingen, tot een nieuwe stem komen. Startend vanuit ieders eigen niche, om samen het marginale naar de voorgrond te brengen.

Kunstenaars:
Danielle Lemaire (tevens curator)
Lotte van Lieshout
Tyrell Kuipers (tevens curator)
Jolijn van den Heuvel (tevens curator)
Bas de Weerd
Solanyi van Solingen
Lennart Creutzburg
Jeroen Schampers

BAS DE WEERD

Bas woont en werkt in Maastricht. In het Zuid-Limburgse landschap als rafelrand van Nederland vindt hij een resonantie met zijn schilderwerk wat hij beschouwt als het spelen van verstoppertje tussen de marges van het medium.
www.basdeweerd.nl
www.instagram.com/bas.de.weerd/
www.pattymorgan.net/basdeweerd

DANIELLE LEMAIRE

maakt met name verhalende tekeningen, geluidskunst en publicaties (Inner Landscapes), die in steeds andere contexten worden gepresenteerd. Ze verdiept zich in de rijke geschiedenis van een uniek huis, landschap of mens. Personen en elementen in haar werk representeren een verlangen naar een verloren wereld en paralelle wereld, een leven buiten het bekende, een ander ’thuis’.
www.iae.nl/users/jada
https://www.instagram.com/danielle.lemaire/

JOLIJN VAN DEN HEUVEL

De persoonlijke en vaak poëtische werken van Jolijn van den Heuvel zijn een uitdrukking van haar zorgvuldige observaties van de wereld om haar heen. Onderweg zijn is een belangrijk onderdeel van haar multimediale praktijk.
www.jolijnvandenheuvel.com

LENNART CREUTZBURG

Het werk van Lennart Creutzburg is een onderzoek dat reflecteert op de manier waarop de mens door de maatschappij wordt geconditioneerd. De mens is als een product van zijn omgeving en is voortdurend onderhevig aan zijn eigen tunnelvisie. Creutzburgs theoretisch en zelfreflectief onderzoek uit zich in constructies, installaties, performances en sculpturen.
www.lennartcreutzburg.nl

LOTTE VAN LIESHOUT

Lotte van Lieshout

Mijn schilderijen zijn nooit exacte weergaven van wat zich voordoet in het leven, maar altijd verbeeldingen van wat je ‘een onverklaarbaar inzicht’ zou kunnen noemen. 
http://www.lottevanlieshout.nl

SOLANYI VAN SOLINGEN

TYRELL KUIPERS

In Kuipers’ haar multidisciplinaire werk nemen alledaagse objecten en vormen de overhand. Dit kan variëren van een stoplicht of een fietsenrek tot het vastleggen van verfvlekken op de parkeerplaats van de lokale bouwmarkt. Middels haar werk gaat ze op zoek naar het sculpturale karakter van deze schijnbaar banale beelden en objecten.
(foto van Simone Michielsen)

JEROEN SCHAMPERS

 

datum en tijd

21-08-2021 ; 11:00 tot
22-08-2021 ; 18:00
 

in:

De Kruisruimte
 

type activiteit

 

soort activiteit

informeer je vrienden