The Communal Institute

gearchiveerde activiteit
The Communal Institute

The Communal Institute

bekeken
583 583 mensen bekeken dit.

The Communal Institute is een onafhankelijk pop-up museum, waar licht wordt geschenen op de doorwerking van ons verleden op vandaag de dag, vanuit verschillende perspectieven en standpunten.
De slavernij en het kolonialisme hebben discriminerende denkbeelden gebruikt en versterkt. Wat zijn daarvan de directe en indirecte gevolgen? Hoe kunnen we daarover praten, in een ruimte waar verschillende stemmen uit onze samenleving gehoord worden?

Het museum vormt zich niet door artefacten, erfgoed of kunst, maar door orale vertellingen, onderzoek en de gemeenschap. De expositie bestaat uit lege zwarte sokkels, normaal gebruikt voor objecten, de sokkels zullen worden gebruikt voor verschillende doeleinden.

Het museum zal geopend worden op vrijdag 17 mei. Op deze avond worden bezoekers uitgenodigd voor een openingsdiner “The Communal Dinner”.
Elke sokkel zal een verschillend gerecht exposeren. Rond de sokkels zal gegeten en gepraat worden over deze gerechten, de herkomst, traditie en smaken.

Op zaterdag 18 mei, en zondag 19 mei zullen er interactieve workshops, onderzoeksmomenten en dialogen gehouden worden. Tijdens deze dagen zullen de sokkels bezet worden door de deelnemers. De textielobjecten, die door de ruimte heen verspreid zullen worden, dienen als canvas voor vragen en opmerkingen.

Openingstijden
Vrijdagavond 17 mei vanaf 20.00 uur tot 23:30 – open inloop, geen aanmelding nodig. 
Zaterdag 18 mei van 11.00 tot 19.00 uur – open inloop. Gedurende de dag zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden, hiervoor is aanmelding nodig.
Zondag 19 mei van 11.00 tot 17.00 uur – open inloop. Gedurende de dag zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden, hiervoor is aanmelding nodig.

Meld je aan voor zaterdag en/of zondag
Ben je geïnteresseerd in deelname aan dit social design project*?
Gebruik deze link om je aan te melden.
De deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.

* Social design is de toepassing van ontwerpmethodologieën om complexe menselijke vraagstukken aan te pakken, waarbij de sociale vraagstukken voorop staan.

 

datum en tijd

17-05-2024 ; 20:00 tot
19-05-2024 ; 17:00
 

in:

de Kruisruimte
 

type activiteit

 

soort activiteit

informeer je vrienden