Moederland-Collectief

Moederland-Collectief

Moederland-Collectief

bekeken
1658 1658 mensen bekeken dit.

KUNST, DEKOLONISATIE & IDENTITEIT.
De spannende en hoogst actuele expositie MOEDERLAND toont werk van zeven kunstenaars met een gemeenschappelijke achtergrond: De geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië, Indonesië, de Molukken en Nederland.

Wat betekent Moederland voor de kunstenaars met hun migratieachtergrond? Hoe inspireert het hun werk? Wat betekent Moederland voor de kunstenaars waarvan het land niet meer bestaat?
Hoe reflecteert het collectief die geschiedenis naar het nu?
Welke rol speelt de periode van het einde van de kolonie en de onafhankelijkheid van Indonesië?

Het getoonde werk is een selectie uit hun bestaand oeuvre en nieuw werk in een dialoog met elkaar. Vanuit hun diverse achtergronden en familiegeschiedenis met roots in de Molukken, voormalig Nederlands-Indië en Indonesië wordt de betekenis van Moederland onder de loep genomen. Moederland verbindt en inspireert de kunstenaars om werk in een nieuw perspectief naar voren te brengen, die het thema op persoonlijke manier weerspiegelt en bevraagt.

De kunstenaars zijn: Aura Op den Camp, Armando Ello, Ben Manusama, Dominique Latoel, Gijs Verschoor, Ingrid van der Hoeven en Shelly Lapré.

Er worden drie workshops aangeboden door de kunstenaars. Kijk onderaan voor meer informatie daarover.

Openingstijden
za 18 juni; van 12.00 tot 17.00
zo 19 juni; van 12.00 tot 17.00 (opening om 14.00 uur)
vr 24 juni; van 12.00 tot 17.00
za 25 juni; van 12.00 tot 17.00
zo 26 juni; van 12.00 tot 17.00
Op andere dagen in deze periode is bezoek op afspraak ook mogelijk. Neem daarvoor contact op met Aura Op den Camp (amj.opdencamp@gmail.com) of Shelly Lapré (shelly@shellylapre.nl)

Workshops door drie deelnemers
Kosten per workshop: €20 per persoon inclusief materialen, koffie, thee en spekkoek.

Vrijdag 24 juni 14.00-16.00 uur: Shelly Lapré
Batikken is tekenen met licht
Neem een fotokopie mee van 13 x 18 cm. We maken een kleurige omlijsting met batikken en schilderen. Je tekent dus met warme was en tjanting, daarna schilderen tot een verrassend resultaat, het lijkt wel toveren.
Aanmelden voor deze workshop bij Shelly: shelly@shellylapre.nl

Zaterdag 25 juni 14.00-16.00 uur: Aura Op Den Camp
Batik Anders
Vanuit de aquarel-techniek, waarbij het wit wordt uitgespaard dan wel afgedekt, treden we in de voetsporen van de batik-techniek: óok met uitsparen en afdekken.We laten we ons hier inspireren door oude Indische  batikmotieven en Nederlandse klederdrachtmotieven. We werken op mooi aquarelpapier aan een eigen kunstwerk.
Aanmelden voor deze workshops bij Aura: amj.opdencamp@gmail.com

Zondag 26 juni 2022, 13.00 u – 15.00 u: Ingrid van der Hoeven
“Ken Dedes in de polder; een tekenworkshop om je senang te voelen
Korte inleiding in het Boeddhisme met een focus op de vrouwelijke kant en kennismaking met het beeldende werk van Ingrid. Uitleg over de inspiratiebronnen in haar beeldende werk met een Indische achtergrond, de connectie met de Indonesische Boeddhistische cultuur en het Indisch verleden. Vervolgens aan de slag met tekenen om gedachten los te laten, die je in de weg staan om dichter bij jezelf te komen. Tekenervaring is niet nodig. Geniet van het moment en het contact met het papier.
Aanmelden voor deze workshops bij Ingrid: info@ingridvanderhoeven.nl

 

datum en tijd

18-06-2022 ; 11:00 tot
26-06-2022
 

in:

De Kruisruimte
 

type activiteit

 

soort activiteit

informeer je vrienden