Juliette Kalse: Crossings

Juliette Kalse: Crossings

Juliette Kalse: Crossings

bekeken
344 344 mensen bekeken dit.

In de expositie CROSSINGS brengt Juliette Kalse schilderijen uit verschillende periodes in haar carrière voor het eerst bij elkaar, waardoor er een nieuwe kijkervaring ontstaat. 
Bij de expositie presenteert Juliette haar boek: Van Stam naar Ster. “Voor mijzelf een waardevolle reflectie. Voor de lezer een kijk in mijn intrinsieke motivatie en mijn zoektocht naar de zin van kunst.”

Juliette experimenteert: met vormen, kleuren en pigmenten, met verf en met onconventionele materialen. Ze laat het toeval toe en verrast zichzelf met de uitkomst.
Ze speelt met organische en geometrische vormen, totdat ze, in de combinatie met elkaar, hun eigen betekenis krijgen. De achtpuntige ster is favoriet. Hij verwijst naar haar geboorteland Iran, en naar zijn culturele betekenis: evenwicht en verbinding. 
“Voor mij vertegenwoordigt de ster een balans tussen binnen en buiten. Tussen hoofd en hart. Het is voor mij de verbinding van hier met daar. Van toen met nu. Van mij met jou, de kijker.”

previous arrow
2022 sterboom
_DSC8697
_DSC8544
next arrow

Zowel het boek als de expositie geven inzicht in de zoektocht naar een weg om de puzzel van haar jeugd en het raadsel in zichzelf te ontrafelen, om alle invloeden die ze soms ongewild ondervond, te verwerken. 
Juliette: “Mede door kunst te maken heb ik mijzelf beter leren kennen. Als een slang ben ik verveld, maar mijn kern is altijd dezelfde gebleven in alle veranderende omstandigheden. Door opleidingen en mijn hart te volgen ben ik in jaarringen steeds verder naar mezelf toegegroeid.”

Beeldenmaakster Loes van Dam verzorgt de opening op zaterdag 9 november.

https://www.juliettekalse.nl/

Openingstijden
9 en 10 november van 11.00 tot 17.00 uur
op 9 november: opening om 14.00 uur
op 10 november: live muziek vanaf 14.00 uur

 

datum en tijd

09-11-2024 tot
10-11-2024
 

in:

de Kruisruimte
 

type activiteit

 

soort activiteit

informeer je vrienden