Horizonten

gearchiveerde activiteit
Horizonten

Horizonten

bekeken
716 716 mensen bekeken dit.

Het bijzondere van deze groep kunstschilders is dat ze allen geïnspireerd worden door de natuur. De eigenheid waarmee het thema wordt aangesneden is terug te vinden in de materie waarin de kunstenaars zich uitdrukken. In de schilderijen zijn naast de opmerkelijke technieken de verschillende handschriften duidelijk zichtbaar. In de expositie Horizonten in de Kruisruimte worden autonome schilderwerken, sculpturen met prachtige beschilderingen en textiele werken getoond.
Inhoudelijk is het werk van de exposanten net zo divers en oprecht als de natuur zelf. Zij onderzoeken het grensgebied van de abstractie; Wellicht zijn er in de schilderijen landschappen te ontdekken? Impressies van tuinen? Associaties met bomen of delen daarvan?
Kortom, de heterogeniteit, de verschillende uitdrukkingsvormen, het eigen perspectief op de natuur, zorgen voor een bijzondere en originele expositie. Voor de kijker zeker een verrassende ervaring!

previous arrow
240405 Anita Rooijackers-horizonten

Anita Roijakkers

240405 Gerda Cijsouw-horizonten

Gerda Cijsouw

240405 Henrian Selten-horizonten

Henrian Selten

240405 Lia van Rijsewijk-horizonten

Lia van Rijsewijk

next arrow

Openingstijden
vrijdag 5 april 18.00 uur – 20.30 uur
Zaterdag 6 april 11.00 uur – 17-00 uur
Zondag 7 april 11.00 uur – 17-00 uur

Gerda Cijsouw
Gerda is geïnspireerd door de natuur met haar organische vormen, haar werk is vooral intuïtief en gelaagd, neigend naar abstractie. De creaties krijgen vorm in verschillende disciplines zowel schilderijen als in textiele sculpturen.
https://www.gerdavthul.nl

Lia van Rijsewijk
Haar werk ontstaat vanuit de behoefte om te experimenteren met de materialen. Vaak met acrylverf en olieverf, pasteus aangebracht met paletmes of druipend transparant, maar altijd spontaan en met snelle gebaren en veel plezier. Delen worden weggehaald en volgende lagen worden weer aangebracht. Laag over laag ontstaat haar wereld. Meestal abstract, al wordt de grens met het figuratieve ook gezocht.
Haar fascinatie voor panoramische vergezichten vertaald zich vaak in het gebruik van lange smalle linnen doeken waarop de weidsheid van het landschap goed te vangen is. Lijnen blijven inspireren, horizontaal of verticaal. De eindeloze rechte lijn van de horizon en de natuurlijke vloeiende lijnen in een landschap zien we veel in haar werk terug. Ook strakke, bijna grafische lijnen worden niet geschuwd. Tijd en ruimte lopen door elkaar. Vanuit haar binnenwereld en herinneringen weet ze tijdens het schilderen het denken te omzeilen en ontstaat het werk intuïtief.
Lia woont en werkt in Eindhoven. Ze heeft diverse schildercursussen gevolgd en de academie in Arendonk met goed gevolg doorlopen. In haar atelier VIALIA verzorgt ze ook lessen en workshops en ben je altijd van harte welkom om een kijkje te komen nemen.
https://www.instagram.com/boutensvanrijsewijk
Website Lia van Rijsewijk

Anita Roijackers
De kunstenares Anita Roijackers presenteert haar nieuwste werken expressionistische schilderijen. Anita werkt met/op verschillende materialen, waaronder hout, papier, linnen, canvas. Met onder andere olieverf, acryl en oliepastel. Haar werk is kleurrijk, intuïtief en gelaagd.
Anita haalt haar inspiratie uit de natuur, vooral haar tuin, ook de seizoenen spelen een rol. De wind, regen, droogte, vergankelijkheid, nieuw leven, vrijheid, organische vormen en beweging, werken in lagen, de verf zijn gang laten gaan. Dat is wat ze het liefste doet.
Anita heeft een unieke eigen stijl ontwikkeld waarin ze de natuur weet te vertalen naar haar eigen beeldtaal. Het is een organisch proces van vallen, opstaan en toeval.
https://www.kunstinzicht.nl/portfolio/werk/anita-roijackers/index.html

Henrian Selten
Kunstschilder Henrian Selten haalt haar inspiratie uit de natuur, de landschappen om haar heen, thuis en op reis. Ze werkt vanuit haar gevoel en met een zekere intensiteit zet zij een sfeer neer van een landschap of ruimtelijkheid zoals zij die waarneemt en ervaart. Haar beeldtaal is abstract, niet alles hoeft benoemd en geduid te worden. Haar beelden hebben een basis van monotype (eenmalige druk). Daarop wordt met olieverf verder doorgewerkt en uiteindelijk ontstaat er een gelaagd schilderwerk.
https://henrianselten.nl

 

datum en tijd

05-04-2024 ; 18:00 tot
07-04-2024 ; 17:00
 

in:

de Kruisruimte
 

type activiteit

 

soort activiteit

informeer je vrienden