Galerie Absoluut

Galerie Absoluut

Galerie Absoluut

bekeken
1007 1007 mensen bekeken dit.

Sinds januari 2020 heeft Galerie Absoluut geen vaste expositieruimte meer. De huur is opgezegd, de kasten leeggeruimd. Galerie Absoluut staat op straat, is thuisloos, een zwerver. We zijn En route, maar waar naar toe? We zijn met onze kunst On Tour, op weg naar vreemde locaties. Hun roadtrip voert in oktober ’21 langs de Kruisruimte.

Openingstijden
zaterdag 16 oktober 13-17 uur, daarna dagelijks 11-17 uur.
Zondag 24 oktober Finissage 14-16 uur.

Deelnemende kunstenaars:
Susan Koopman
Franz Hazelzet
Leonore Dorigo
Marijke van der Made
Marjolein Tönis
Ton van der Pal
Magdalena de Coninck
Carolien Magnus
Kedo Erné

Susan streeft in haar beeldhouwwerk naar helderheid. Zij zoekt tijdens het beeldhouwen naar ruimte in de steen om een vorm vrij te maken die zeggingskracht heeft.
Mens en natuur bieden haar volop inspiratie.
Aan de afwerking van het beeld besteedt Susan veel aandacht. Een krachtige vorm met een zachte uitdrukking is kenmerkend voor haar stijl.
www.susankoopmanbeelden.com

Franz werkt vanaf 1983 als beeldend kunstenaar en exposeert jaarlijks. Hij geeft met veel plezier schilderles in eigen atelier op landgoed Stoutenburg. Daarnaast verzorgt hij Pop-up schilderworkshops aan bedrijven. Kleur is bij het schilderen voor hem het belangrijkste element. Zijn uitgangspunt is het werken met verf, net zo lang – laag voor laag – tot er betekenis ontstaat.
www.franzhazelet.nl

Leonore is beeldhouwer en gevestigd in Amersfoort en Nieuw Zeeland. In de afgelopen jaren is een aantal thema’s regelmatig in haar werk teruggekomen. Ondermeer: de Stad en de Natuur.
http://www.leonoredorigo.nl

Marijke schildert met acryl en is daarnaast ook actief met keramiek en diverse andere kunstvormen.
http://www.artmade.nl

Op dit moment is de computer het schetsboek van Marjolein en de hulpmiddelen van het programma Sketches zijn haar gereedschap. Het voelt als een nieuwe kleurdoos en schept een enorme ruimte om haar illustraties en digitale schilderijen te laten ontstaan.
Digitale schilderijen zijn afgedrukt op zwaar aquarel papier.
http://www.marjoleintonis.nl

Ton is portret- en model-fotograaf. Hij maakt veel gebruik van de creatieve mogelijkheden die de huidige computerprogrammatuur hem biedt.
www.tonvanderpal.net

Magdalena schildert met acryl op doek. Haar inspiratiebron is de aarde als levende planeet en de gelaagdheden van de mens met zijn fantasie, zijn hunkering naar visie, stilte en schoonheid, zijn gebrekkigheid. Haar stijl varieert van magisch expressionistisch, organisch, tot lyrisch abstract.
www.deconinck.exto.nl

Carolien maakt stenen beelden. Haar werk is half figuratief en half abstract. Daarbij gaat ze uit van wat de vorm van de steen al in zich heeft. Ze zoekt naar grote lijnen en spanning tussen vlakken en rondingen. Al werkend groeit er een relatie met de steen. Ze streeft ernaar om haar beelden lichtheid en vaart te geven.
www.carolienmagnus.nl

Kedo is gegrepen door de gelaagdheid in de natuur die ontstaat door spiegeling, reflectie en beweging van water. Deze vormen gebruikt zij als metaforen in het verhaal dat zij wil vertellen. Fotografie en fotobewerkingsprogramma’s zijn middelen waarmee ze het beeld creëert. Alles mag en alles kan, er zijn voor haar geen beperkingen in haar kunst.
www.kedoerne.nl

 

datum en tijd

16-10-2021 ; 13:00 tot
24-10-2021 ; 17:00
 

in:

De Kruisruimte
 

type activiteit

informeer je vrienden