composed landscape-shapes

gearchiveerde activiteit

composed landscape-shapes

bekeken
693 693 mensen bekeken dit.

“Wat is fascinerender, dan een leeg, verlaten landschap,
waar je zelf invulling aan kunt geven en deel van uit kunt maken? Een landschap, waar elk menselijk ingrijpen aan ontbreekt.
Een groots landschap, waar je als mens heel klein wordt.
Een landschap waar elke hectiek van onze maatschappij ontbreekt.” Misschien wel metaforisch voor deze coronatijd.

Dat is waar Ad Verhagen mee bezig is, aan die landschappen vorm te geven. Stap voor stap opgebouwd uit transparante “waterige” verflagen, transparante papierlaagjes en contekrijt, waaruit hele “sferische” beelden ontstaan.

Een van zijn grondgedachtes is “Experimenteren staat centraal”, zowel met het materiaal als met de gereedschappen. Het bezig zijn met het oproepen van sferen is daarbij vaak het uitgangspunt. Hierbij gaat abstractie en figuratie regelmatig met elkaar stuivertje wisselen. Of zoals een recensent laatst schreef: “In zijn werk ontmoeten abstractie en figuratie elkaar wondermooi”.

Hij heeft in binnen- en buitenland geëxposeerd. Zijn werk is in bezit van particulieren en bedrijven. Hij is sinds 1981 bezig met het maken van autonoom werk.
Na de academie in Tilburg afgerond te hebben, is hij voor een deel van zijn baan in het middelbaar onderwijs gaan werken. Dit mede om financieel onafhankelijk te zijn van het beeldend werk. De wederzijdse inspiratie heeft jarenlang een goed werkklimaat opgeleverd.

Ad-Verhagen-4
landschap-hout-972
previous arrow
next arrow

openingstijden
11 december: 19 – 21 uur
12 december: 11 – 17 uur
13 december: 11 – 17 uur

 

datum en tijd

11-12-2020 ; 19:00 tot
13-12-2020 ; 17:00
 

in:

De Kruisruimte
 

type activiteit

 

soort activiteit

informeer je vrienden