foto-expositie ANDERS

gearchiveerde activiteit

foto-expositie ANDERS

bekeken
1782 1782 mensen bekeken dit.

Anders kijken, Anders zien.
Anders denken.
Anders presenteren.
Andere technieken.

Groepsexpositie met Mirjam Evers, Lotte Vrij, Dennis Verbruggen en Helga Nuchelmans.

Onderaan deze pagina vind je een reserveringsformulier. Het gebruik ervan is helaas nodig zolang deze coronabeperking nog geldt.

openingstijden
zaterdag 15 mei van 10 tot 18 uur
zondag 16 mei. van 10 tot 18 uur
entree: gratis
Corona: We vragen de bezoekers binnen een mondkapje te dragen.

Het nagenoeg ontbreken van vliegtuigstrepen in de lucht tijdens de corona periode is voor Mirjam Evers de inspiratie geweest om te zoeken naar ‘luchtstrepen en lijnen’ die de lucht niet zo, of in elk geval minder, ontsieren. Of zijn ze eigenlijk niet zo lelijk en is het gewoon een kwestie van anders kijken?
Link naar eigen website: www.me4photo.nl

Voor deze expositie heeft Helga Nuchelmans zichzelf uitgedaagd om alles in een ronde vorm te presenteren. Het gaf haar de vrijheid om niet-bestaande werelden te gaan verkennen, haar grenzen te verleggen. Sommige beelden ontstonden door te experimenteren. Andere beelden zijn juist helemaal uitgedacht voordat zij de camera vastpakte. Het resultaat is een diversiteit aan beelden, die door hun ronde vormgeving tóch met elkaar verbonden zijn.
Link naar eigen website: www.helganuchelmans.nl

Ademlucht
Donkere wolken en mooie blauwe lucht.
Ze komen en gaan, wisselen elkaar af.
De serie gaat over een periode in het leven die iedereen wel eens meemaakt.
Voor deze expositie combineert Dennis Verbruggen hedendaags fotografie met digitale negatieven en een fototechniek uit 1842. Links naar de eigen website:
sunkissedartdennis.wordpress.com
www.facebook.com/sunkissedart

De naakte waarheid
Door Corona, stond sociale verbondenheid in schril contrast met Lotte Vrij haar krachtige fysieke ervaringen in de natuur. Lotte genoot van ‘de naakte waarheid’ in de natuur.
Zij onderzocht veranderingsprocessen, zag gelaagdheid, voelde dynamiek, geborgenheid en hoorde onderhuidse verhalen.
Link naar eigen website:
https://lotte-vrij-fotografie.jimdofree.com
https://natuurritme.wordpress.com

Dennis-Verbruggen-web
Lotte-Vrij
Helga Nuchelmans
Mirjam Evers
previous arrow
next arrow

Mirjam Evers – Oijen
Mirjam haar fotografie is steeds in ontwikkeling. Mirjam voert graag plannetjes uit: Een idee ontspint zich, groeit en groeit en dan kan zij bijna niet wachten om het uit te gaan werken.
Beelden verwonderen haar, door combinaties van kleuren, kleurcontrasten en vormen, door ritmes en onderbreking daarvan. Mirjam onderzoekt graag. Wat doen vormen met elkaar? Wat doen kleuren met elkaar? Hoe komt het dat bepaalde voorwerpen vanuit een heel ander standpunt dan normaal ineens op elkaar gaan lijken en tamelijk onherkenbaar worden? Hoe kun je prikkelen? Hoe beeld je met schijnbaar statische vormen gevoelswaarde of symbolische waarde uit?
Mirjam geniet van dit soort zaken.

Dennis Verbruggen – Cuijk
Dennis is al lang verslaafd aan fotografie, zijn vader leerde het hem met een analoge camera.
Naast zijn fotografie , waar alles net even anders moet worden vast gelegd als de rest, is hij meer gaan zoeken naar een eigen stijl en is hij gaan werken met Photoshop en andere technieken.
Sinds een paar jaar is hij bezig met Cyanotype of ook wel blauwdruk genoemd.
Hier kan Dennis zijn creatieve kant kwijt en hij vindt het leuk dat het een beetje onvoorspelbaar proces is.

Helga Nuchelmans – Eindhoven
Wat ooit begon met het vastleggen van de natuur tijdens wandelingen, is uitgemond in een plezierige hobby. De nadruk is voor Helga veel meer op fotografie gaan liggen dan op wandelen. Via cursussen en mentoraten is Helga haar eigen stijl gaan verkennen en herkennen. De laatste tijd is zij haar fotografische horizon aan het verbreden door ook andere vormen van fotografie toe te passen. Tijdens haar bijzondere reisbestemmingen maakt zij documentaire foto’s, gericht op ‘visual storytelling’. In de natuur dichtbij en vanuit haar woonkamer experimenteert zij volop met fine-art zelfportretten.

Lotte Vrij – Eindhoven
De grootste opdracht voor Lotte is haar naam eer aan te doen. VRIJ ZIJN
Natuur, fotografie en andere disciplines van kunst, helpen haar daarbij. Helpen in de zin van: zich te focussen, in het nu te zijn, schoonheid op te merken, geïnspireerd te raken, zich te verwonderen, zich uit te drukken, zichzelf uit te dagen.

 

datum en tijd

15-05-2021 ; 10:00 tot
16-05-2021 ; 18:00
 

in:

De Kruisruimte
 

type activiteit

 

soort activiteit

informeer je vrienden